THERMISCH SYSTEEM MORE FTA

Innovatief stralingssysteem voor verwarming en koeling, aan de vloer, de muur of het plafond. Systeem met geringe dikte, lage inertie en hoog rendement.

Download nu het gegevensblad Download nu de handleiding

Het is een stralend verwarmingssysteem met een zeer geringe dikte, een minimale thermische traagheid en een hoog rendement.

MORE FTA is een revolutionair stralingspaneel, zonder dekvloer en gekenmerkt door zijn extreem kleine totale afmetingen, waardoor afgewerkte systemen van minder dan 35 cm dikte kunnen worden gerealiseerd, inclusief vloer.

Snelle installatie en onmiddellijke beloopbaarheid zijn de bijzondere kenmerken van het MORE FTA-paneel: bij de installatie van de vloer kan hetzelfde werkteam beginnen met het leggen van het systeem en de vloer afwerken zonder te wachten tot de dekvloer droog is (vanaf 21 dagen) en zonder de thermische schok uit te voeren die verplicht is voor traditionele systemen (minimaal 7 dagen), waardoor dode tijd op de bouwplaats wordt vermeden en de vloer onmiddellijk uitvoerbaar is.

Het paneel wordt geleverd met de bovenste aluminiumlaag al gelamineerd, wat de installatietijd nog verder verkort. Een belangrijk kenmerk van het paneel, MORE FTA, is ook voorzien van thermische isolatie onder het leidingwerk om warmteverlies te beperken.

Dankzij de vorm en de hoge mechanische weerstand, kan het paneel rechtstreeks op de vloer worden gelegd, zonder dat er lastverdelende elementen nodig zijn.

GAMMA MORE FTA

MORE FTA - legafstand 160 mm

MORE FTA - legafstand 80 mm


Thermisch systeem more fta

Toepassing

Het MORE FTA-paneel is de ideale oplossing voor nieuwbouw, dankzij de zeer lage thermische inertie en daardoor kortere insteltijden van het systeem. Het paneel combineert goed met de hoge inertie van de gebouwschil en is ook geschikt voor renovaties en op tussenverdiepingen of in elk geval waar sprake is van een beperkte kamerhoogte.

Dankzij de flexibiliteit bij de installatie kan MORE FTA ook op plafonds en valse plafonds en op muren worden geïnstalleerd; in het laatste geval wordt het stralingspaneel op het metselwerk bevestigd en vervolgens bedekt met een gipsplaat of gipsvezelbekleding.

Technische informatie

Leggen en voordelen

01

Leidingen leggen

Het paneel heeft groeven in de EPS-laag waarin buizen met een diameter van 16 mm van het type RBM MORE PLUS (PE-RT Type II/EVOH/PE-RT) serie 3968 of MORE 4L serie 3969 passen.

02

Voordelen van het paneel

  • Geen chape
  • Snelheid, leggemak en onmiddellijke beloopbaarheid (u hoeft niet te wachten tot de cementdekvloer droog is)
  • Minimale totale dikte (min. 35 mm inclusief vloerbedekking)
  • Zeer lage thermische inertie van het systeem
  • Gering gewicht
  • Veelzijdigheid (maakt het mogelijk om keramische of parketvloerbedekkingen rechtstreeks op het paneel te leggen*)
  • Verhoogde thermische weerstand
  • Thermische isolatie onder buis
*
Verplicht veld
*
Verplicht veld
*
Verplicht veld
*
Verplicht veld
Verplicht veld
*
Verplicht veld
*
Verplicht veld
*
Verplicht veld
*
Verplicht veld
Verplicht veld